Kuvaus
Ruokamatematiikkaa -kirja painottuu ravitsemisalan peruslaskuihin ja se on tarkoitettu hotelli-, ravintola- ja cateringalan ammatillisiin perusopintoihin. Matemaattista ajattelua rakennetaan tutulle pohjalle ja siksi tehtävien aihepiirit ovat ammatillisista yhteyksistä ja arkielämästä. Osa aihealueista on sellaisia, että niitä voi opiskella sekä matematiikan että ammattiaineiden opinnoissa.
Kirja sisältää:
– peruslaskuja
– annoskoon muunnoksia
– prosenttilaskuja
– yritystoiminnan tehtäviä
– kertaustehtäviä
– luovaa ongelmanratkaisua ja tiedonhankintaa vaativia tehtäviä
– eriyttämistä helpottavia lisätehtäviä
– tehtävien vastaukset.
Osa tehtävistä soveltuu yhteistoiminnallisiin työtapoihin ja toiminnallisiin tilanteisiin. Kirja soveltuu opintoja aloittaville ja myös päätösvaiheessa oleville opiskelijoille. ( Lähde booky.fi