Kuvaus
Saksalainen suolarinkeli. Irlantilainen soodaleipä. Espanjalainen, paksuun kaakaoon kastettu churromunkki. Amerikan brownie. Maailma on täynnä toinen toistaan ihanampia leivonnaisia, ja tähän kirjaan on koottu yli 50 herkullisen leivonnaisen valmistusohjeet.
Jokaista maata edustaa kourallinen hyviksi havaittuja ohjeita sekä kunkin maan leivontaperinteisiin liittyviä mielenkiintoisia tarinoita. Reseptit ovat ilmestyneet aiemmin Maku-lehdessä, ja ne on moneen kertaan kokeiltu ja muokattu sellaisiksi, että eksoottisimpiinkin leivonnaisiin löytyvät ainekset suomalaisista kaupoista.
Pääpaino on eurooppalaisessa leivontaperinteessä, mutta mukana on myös kaukaisempia makuja, kuten makea marokkolainen mantelikäärme ja pikku suolapalaksi sopivat mausteiset samosa-piiraat.